Kinderboerderij de Kienehoeve

Kinderboerderij Kienehoeve

Kinderboerderij Kienehoeve

De nieuwe kinderboerderij

De afgelopen maanden is er hard gewerkt om een vernieuwde kinderboerderij te realiseren. Na een flinke renovatie gaat de Kinderboerderij Kienehoeve weer open vanaf 30 juli. De boerderij staat vanaf nu compleet in het teken van het Brabantse landleven.

Het Brabantse landleven

In samenwerking met Streekpark Kienehoef, Kinderboerderij Kienehoeve en Mozaïk Dommelvallei wordt het accent gelegd op het Brabantse landleven. De kinderboerderij zal een educatieve rol krijgen en dienen als ontmoetingsplaats, waarbij gezond produceren, eten, drinken en het leven centraal staat. Kinderen leren spelenderwijs en respectvol om te gaan met de goede dingen van de natuur.

De Brabantse dwarsdeelschuur

De afgelopen weken is er hard gewerkt aan de nieuwe Brabantse dwarsdeelschuur. Deze schuur is zorgvuldig uit elkaar gehaald en is weer opnieuw in elkaar gezet in Streekpark Kienehoef. Deze eyecatcher van de Kindeboerderij zal dienen als:

  • Dierenverblijf
  • Werk- en educatieruimte
  • Startpunt park- en educatieroutes

Herstel watersysteem & park

Net als vroeger zijn de vijvers weer aan elkaar verbonden! Bezoekers kunnen vanaf nu met hun roei- of trapbootje niet alleen aanmeren bij De Helden van Kien, maar ook bij kinderboerderij de Kienehoeve. Daarnaast is de verbinding ook een duurzame oplossing voor wijk de Kienehoef. Het water van de vijvers is namelijk afkomstig uit deze wijk en speelt in op klimaatverandering.

Nieuws

Blijf op de hoogte