Kinderboerderij

Kinderboerderij

Kinderboerderij

De nieuwe kinderboerderij

De afgelopen weken is er hard gewerkt aan Kinderboerderij de Kienehoeve! De plannen staan compleet in het teken van het Brabantse landleven. Daarnaast komt er een nieuwe Brabantse dwarsdeelschuur en zullen de vijvers net als vroeger weer met elkaar verbonden worden!

Het Brabantse landleven

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de renovatie van de kinderboerderij. In samenwerking met Streekpark Kienehoef en de kinderboerderij wordt het accent gelegd op het Brabants landleven. De Kinderboerderij zal daarbij dienen als een educatie- & ontmoetingscentrum voor het hernieuwd Brabants landleven, waarbij gezond produceren, eten, drinken en leven centraal staan. Kinderen leren hier spelenderwijs respectvol om te gaan met de goede dingen van onze natuur en aarde.

De Brabantse dwarsdeelschuur

Op dit moment wordt er volop gewerkt aan een nieuwe Brabantse dwarsdeelschuur. Deze schuur is in 2020 zorgvuldig uit elkaar gehaald en wordt op dit moment weer in elkaar gezet in Streekpark Kienehoef. Ook zal het geheel weer worden voorzien van een prachtig rieten dak en de schuur zal worden ingezet als: 

  • Dierenverblijf
  • Werk- en educatieruimte
  • Startpunt park- en educatieroutes

Herstel watersysteem & park

Tot slot, wordt er ook hard gewerkt aan de vijvers. De vijvers zullen net als vroeger weer met elkaar worden verbonden. Dit water is afkomstig uit de wijk Kienehoef en is een duurzame oplossing die inspeelt op klimaatverandering. En … natuurlijk zal de parkbeleving worden vergroot! De bezoekers kunnen met hun roeibootje in de toekomst namelijk niet alleen aanmeren bij De Helden van Kien, maar ook bij Kinderboerderij de Kienhoeve. Dankzij deze verbinding kunnen bezoekers dus in de toekomst een nog mooiere vaarroute beleven. 

Nieuws

Blijf op de hoogte