Pop & Colour 2020

Editie 2020

Pop & Colour Festival afgelast

Lieve bezoekers, deelnemers, super- en stille supporters,
gezien de huidige omstandigheden zien wij ons genoodzaakt om het Pop & Colour Festival op zondag 7 juni NIET door te laten gaan. De onzekerheid m.b.t. de risico's op de gezondheid van deelnemers en bezoekers, de onzekere financiële situatie van sponsors en deelnemers, en voorbereidingen en repetities die niet optimaal plaats kunnen vinden, laten ons helaas geen andere keuze. We wensen jullie het beste in deze bizarre tijd en vooral een goede gezondheid.

Wil je meedoen? Mail naar festival@streekparkkienehoef.nl voor meer informatie óf lees hier nog even verder:

Creatieve markt

Op de festivalmarkt is ruimte voor iedereen om eigen creaties te laten zien en verkopen. Kunst of creatief, professioneel of puur als hobby. Ook demo´s of mini-workshops en kinderactiviteiten zijn hier van harte welkom. Voor meer informatie over deelname aan de markt mail naar festival@streekparkkienehoef.nl.

Heldenpodium

Bespeel je een instrument, ben je singer-songwriter, schrijf je zelf gedichten, ontwerp je je eigen kleding of heb je een ander talent? Op het Heldenpodium is plek voor ieder, die klaar is om zich aaneen publiek te laten zien. Nieuwsgierig? Trek je stoute schoenen aan en mail naar festival@streekparkkienehoef.nl.

Vrijwilligers

Helpende handen zijn zeer welkom! Heb je zin om ons team te versterken? Mail naar festival@streekparkkienehoef.nl.

Festival

Aftermovie 2019

Welkom op het prachtig groene festivalterrein in Streekpark Kienehoef. Kijk en luister naar de optredens van jonge talenten op het grote muziekpodium, struin langs de kramen op de festivalmarkt, laat je inspireren door de bonte mix van creaties, activiteiten en workshops, plof meteen fris drankje of een lekker hapje neer in het gras en geniet… Pop & Colour Festival is een vrolijk, cultureel festival voor het hele gezin, waarbij vooral jonge talenten een podium krijgen. Het festival wordt jaarlijks georganiseerd en is een unieke samenwerking tussen Phoenix Cultuur, Streekpark Kienehoef, De Helden van Kien en vele vrijwilligers, met ondersteuning van gemeente Meierijstad.

Ook partner worden? Mail naar festival@streekparkkienehoef.nl!

Historie

2015

Op zaterdag 20 juni 2015 vond de eerste festivaldag plaats op het buitenterrein bij Cultureel Centrum Mariendael in Sint-Oedenrode. Toen nog als onderdeel van de Culturele dagen van het Cultureel Platform, met de naam Amazing Colours. Doel van deze dag was het organiseren van eenculturele dag voor en door jongeren. De festivaldag was een samengaan van het jaarlijkse slotoptreden van Pop & Co Bandcoaching, het zogeheten Pop & Co Fest Live, met een culturele Amazing Colours markt, met enkele kramen en pop-up ateliers waar workshops werden gegeven.

2016

Ondanks de voorzichtige start smaakte de formule van de festivaldag naar meer en kreeg deze op zondag 12 juni 2016 een vervolg met muziekoptredens van Pop & Colour, dans, de creatieve markt met verschillende kramen en pop-up ateliers, en een spetterend slotoptreden van Baby Blue.

2017

In 2017 werd het festival omgedoopt tot Pop & Colour Festival, waarin de oorspronkelijke Pop & Co Fest en Amazing Coloursmarkt samenvloeiden. Hiermee kwam er één beeldmerk, dat ook de samenwerking binnen de festivalorganisatie (Pop & Co Bandcoaching, onderdeel van Phoenix Cultuur en CEC Mariendael en’ Amazing Colours’ vrijwilligers) bezegelde. Het festivalterrein werd uitgebreid met een groter hoofdpodium, een kleiner akoestisch podium, pop-up restaurant, een theatertent én een fantastische hoofdact, Alain Clark.

2018: de eerste editie Pop&Colour Festival in Streekpark Kienehoef

Op zondag 10 juni 2018 werd het festival voor de eerste keer in Streekpark Kienehoef georganiseerd. Een nieuwe locatie, met een deels nieuwe organisatie, maar mét de vertrouwde elementen ‘Food, Art, Music & More’. Deze ‘verhuizing’ bleek een goede keuze, gezien het grote aantal enthousiaste deelnemers en bezoekers. Deze editie werd afgesloten met een daverend optreden van Lucas Hamming.

2019: 5 jaar Pop & Colour Festival!

Zaterdag 24 en zondag 25 mei 2019 werd het eerste lustrum gevierd. Op zaterdag was er een muzikaal programma samengesteld in samenwerking met CHV Academy en Popsport met diverse optredens van jonge talenten uit de regio. De avond werd afgesloten door de band Yellow Pants. Zondag was het een festivaldag als ‘vanouds’ met op het grote muziekpodium 14 (!) Pop & Co bands en daar omheen een gezellige drukte met eten & drinken, veel workshops en activiteiten op de festivalmarkt, in de zaal van de Helden van Kien was een Heldentheater ingericht en aan de voorkant van het paviljoen was er circus. Zondagavond bereikte het festival een absoluut hoogtepunt met een prachtig optreden van Trijntje Oosterhuis, waarbij ze werd begeleid door Het Brabants Jazz Orkesten, als kers op de taart, ook een nummer samen zong met jonge zangers van Pop & Co bandcoaching.