Nieuwsbericht

Dansen en swingen met Rodi

Speciaal voor deze dag kwam Rodi swingen op zijn nieuwe nummer. Maar de kinderen moesten natuurlijk wel eerst even het dansje leren. Dansjuf Steffi en haar jonge assistentes verzamelden iedereen en leerden stap voor stap de kinderen de pasjes. Vol enthousiasme zwaaiden, klapten en draaiden de jonge Rooienaren er op los. Al snel hadden ze door hoe het in elkaar zat. Na twee keer oefenen konden de meeste kinderen het dansje al helemaal meedansen. Van het rondhuppelen tot het heel stoer kijken met armen over elkaar.

Na een paar keer oefenen zag Steffi dat de kinderen het dansje al onder de knie hadden. Het was tijd om Rodi erbij te halen. Luid scandeerde de kinderen zijn naam. ‘Rodi, Rodi!’ klonk het door de Kienehoef. De mascotte liet nog even op zich wachten, maar de kinderen waren zo fanatiek bezig dat het dansje nog een keer geoefend moest worden. De moves werden geperfectioneerd en daar kwam Rodi! Onder luid gejuich werd hij ontvangen. Normaal gesproken knuffelt de mascotte er op los, maar vanwege het coronavirus bleef het bij lucht highfives, deze werden met net zoveel enthousiasme ontvangen.

Uiteindelijk was het tijd om aan Rodi het dansje te laten zien. Op zijn eigen nummer swingde hij er op los. Vol energie lieten de kids zien wat ze konden. Armen in de lucht, nog een keer een rondje draaien en weer zwaaien. Na het optreden liet het publiek van zich horen. Opa’s, oma’s, vaders, moeders en de mensen die op het terras aan het genieten waren maakten een enorm kabaal voor de danstalenten. Na afloop was het nog even tijd voor een lucht-box of high five van Rodi én natuurlijk een groepsfoto!

...