Rooise klomp

Hoeve

Arbeidslust van Jacob

Jacob Kien had een Droom. Hij droomde van een plek op zijn eigen landgoed, een plek van vrijheid, een plek waar de bevolking na de gedane arbeid samen kwam en kon genieten van de mooie, groene omgeving van Sint-Oedenrode en haar streekproducten.

In de 18e eeuw woonde Jacob, als stadhouder van de regio Peelland, in de hoofdplaats Sint-Oedenrode. Bijzondere jaren, waarin zijn droom langzaamaan vorm begon te krijgen. Bij zijn ontginningsboerderij Hoeve Arbeidslust (of Kienehoef) zag hij de harde werkers het gebied ontginnen en klaarmaken voor heerlijke streekproducten. Enthousiast, geïnspireerd en geduldig wachtte hij af. Hij wist dat zijn dromen tijd en ruimte nodig hadden. Maar daar, aan het einde aan de horizon, zag hij het. In de verte stonden De Helden van Kien klaar om zijn droom waar te maken. Het was nu slechts een kwestie van timing.......

Klein en groot

De historische klomp

Sint-Oedenrode had vroeger in de jaren ‘50 tientallen kleine en grotere  klompenmakerijen. De klomp werd gemaakt uit voornamelijk populierenhout. De teelt van deze zogenaamde ‘canidassen’ (streeknaam vanwege de herkomst van veelgebruikte, snelgroeiende populierenrassen uit Canada) met een streekgebonden afzet voor de klompenmakers, heeft daarmee ook  bijgedragen aan het prachtige populieren- en natuurgebied De Scheeken bij Boskant en het Rooise agrarische coulisselandschap met populieren langs wegen en kavelgrenzen.

De helden van kien

Lekker eten en drinken

Na het afleggen van het klompenbelevingspad komt u weer terug in het paviljoen van De Helden van Kien om te genieten van diverse gerechten naar keuze.

Vanaf 2 pers.
Afhankelijk van route
.
In overleg
Koffie/thee met gebak
De Helden van Kien

Klompenbelevingspad

In dit arrangement wordt u verwelkomt met koffie/thee en een stuk gebak bij De Helden van Kien. Vervolgens gaat u uw schoenen omwisselen tegen een paar klompen, waarna u in het park een attractief klompenpad kunt nemen met educatieve en verrassende spelelementen. 

reserveer nu
BRABANTSE KLOMP

Nationaal symbool

De klomp is een van de nationale symbolen in Nederland. Juist in de regio waar klompen eeuwenlang geproduceerd werden, verdient de klomp aandacht.

In samenwerking met onder andere ondernemers, gemeenten en vrijwilligers wil de Brabantse klomp meer aandacht creëren voor de klomp en bijbehorende ambacht.

De Brabantse Klomp wil ook een bijdrage leveren aan de versterking van het klompenproductielandschap, welke in de kern van Nationaal Landschap Het Groene Woud ligt.

Lees meer