Gemeente deelt twee Groene Handdrukken uit

Sint-Oedenrode - Wethouder Coby van der Pas bedankte maandag 12 oktober de groep vrijwilligers die meewerkten bij de wederopbouw van een Brabantse dwarsdeelschuur bij de kinderboerderij op Streekpark De Kienehoef. Twee vrijwilligers werden daar extra in het zonnetje gezet. Jos Cuijpers en Rinus van der Heijden ontvingen een Groene Handdruk uit handen van de wethouder. Zij verdienen deze trofee met hun inzet en alle inspanningen bij diverse projecten op het gebied van erfgoed, landschap en natuur.

Rinus van der Heijden is bestuurslid van stichting Brabantse Klomp en van Streekpark Kienehoef en ambassadeur van Mozaïek Dommelvallei. Hij heeft zich als vrijwilliger, naast het project dwarsdeelschuur, verder ingezet voor diverse andere projecten, initiatieven en ontwikkelingen in de Rooise gemeenschap. “Rinus is een rasechte verbinder, die met zijn betrokkenheid, doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel enorm veel heeft mogelijk gemaakt in het gebied Groene Woud”, aldus wethouder van der Pas. Jos Cuijpers is één van de belangrijkste grondleggers van het projectenboek Landschappen van Allure. Ook heeft hij het gemeentelijk Erfgoedplan opgesteld voor de voormalige gemeente Sint-Oedenrode. Daarnaast heeft hij de studies historie Knoptoren en Markt verricht, die ertoe geleid hebben dat beide gebieden beschermd stads- en/of dorpsgezicht zijn. Ook Jos ontving de complimenten namens de gemeente: “Jos heeft aan de basis gestaan van projecten die de allure van natuurgebied Het Groene Woud vergroot hebben. En zijn enorme bevlogenheid heeft gezorgd voor een belangrijke impuls aan erfgoed, natuur en landschap”.

Over de Groene Handdruk
Een Groene Handdruk is een aanmoedigingsprijs voor inwoners of organisaties die iets doen voor natuur en landschap in hun eigen leefomgeving. Een Groene Handdruk bestaat uit een trofee, die
beschikbaar wordt gesteld door Het Groene Woud en een geldbedrag van € 350. Dit bedrag kan ingezet worden voor toekomstige initiatieven.


Locatie

Bezoek Streekpark Kienehoef

Vind ons in het hartje van Noord-Brabant, bij het rustige Sint-Oedenrode. Streekpark Kienehoef ligt op een ideale plek, op een steenworpafstand van het gezellige 's-Hertogenbosch en het innovatieve Eindhoven.

Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving 😊

Oh nee! Dat bericht hebben we niet ontvangen. Kun je het nog eens proberen? 😊