Historie

Vroeger

De Kienehoef

De Kienehoef werd genoemd naar Jacobus Kien, oud Stadhouder.  Hij was een belangrijk man die eind 18e eeuw veel goederen en grond bezat. In de jaren dertig heerste er crisis en werkeloosheid. Als werkverschaffingsproject werd op deze plek een zwembad, park en vijver aangelegd.

Na de Tweede Wereldoorlog stond er bij de ingang van het park een houten theepaviljoen, dat in die tijd veel bezoekers trok. Men had een mooi uitzicht op het park, de vogelvolière, de speeltuin en de roeivijver en in het achterste gedeelte konden vissers hun hart ophalen. De bootjes werden ingezet voor menig eerste kus…

Bekijk album

Ontwikkeling

Van zwembad tot kinderboerderij

In de winter, als het had gevroren, veranderde de vijver in een prachtige ijsbaan en kon men er (en nu nog) volop schaatsen. Het zwembad was toen nog niet gemengd. De beide seksen werden gescheiden door een grote houten schutting, stiekem werd er naar elkaar geloerd. Pas in de jaren ’60 mocht er gemengd gezwommen worden. Het zwembad is er niet meer, maar de vogelvolière is uitgegroeid tot een kinderboerderij met tal van activiteiten, gerund door medewerkers en enthousiaste vrijwilligers.

Historie Streekpark KienehoefHistorie Streekpark KienehoefHistorie Streekpark KienehoefHistorie Streekpark KienehoefHistorie Streekpark KienehoefHistorie Streekpark KienehoefHistorie Streekpark KienehoefHistorie Streekpark KienehoefHistorie Streekpark KienehoefHistorie Streekpark KienehoefHistorie Streekpark KienehoefHistorie Streekpark KienehoefHistorie Streekpark KienehoefHistorie Streekpark KienehoefHistorie Streekpark KienehoefHistorie Streekpark KienehoefHistorie Streekpark KienehoefHistorie Streekpark KienehoefHistorie Streekpark KienehoefHistorie Streekpark KienehoefHistorie Streekpark KienehoefHistorie Streekpark KienehoefHistorie Streekpark KienehoefHistorie Streekpark KienehoefHistorie Streekpark KienehoefHistorie Streekpark KienehoefHistorie Streekpark KienehoefHistorie Streekpark KienehoefHistorie Streekpark KienehoefHistorie Streekpark KienehoefHistorie Streekpark KienehoefHistorie Streekpark KienehoefHistorie Streekpark KienehoefHistorie Streekpark KienehoefHistorie Streekpark Kienehoef

Locatie

Bezoek Streekpark Kienehoef

Vind ons in het hartje van Noord-Brabant, bij het rustige Sint-Oedenrode. Streekpark Kienehoef ligt op een ideale plek, op een steenworpafstand van het gezellige 's-Hertogenbosch en het innovatieve Eindhoven.

Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving 😊

Oh nee! Dat bericht hebben we niet ontvangen. Kun je het nog eens proberen? 😊