Alles voor het dierenwelzijn bij Paardensportcentrum de Kienehoef

Sint-Oedenrode – Samen met de Noordkade in Veghel en de Vlagheide is het streekpark Kienehoef een van de drie recreatiecentra in de gemeente Meierijstad. Waar de Noordkade vooral een rol heeft in het culturele leven, zijn de Vlagheide en streekpark Kienehoef vooral voor recreatieve ontwikkelingen aangewezen. Het streekpark Kienehoef heeft de afgelopen jaren een ware metamorfose ondergaan. In een vierluik besteedt DeMooiRooiKrant aandacht aan de positieve ontwikkelingen in dit gebied. Vandaag het laatste deel met daarin aandacht voor Paardensportcentrum De Kienehoef.

Wie het ommetje Rijsingen wel eens heeft gelopen kan het Paardensportcentrum De Kienehoef niet gemist hebben. Als een waar kasteel pronkt het paardensportcentrum van Paula van Rooij en haar man Michel Verbij tegen de bosrand. Niet alleen aan de buitenkant ziet er alles netjes en verzorgd uit. Ook binnen voldoet alles aan de nieuwste eisen voor dierenwelzijn. “Niet omdat het moet, maar gewoon omdat we het allerbeste willen bieden aan de paarden die aan onze zorg worden toevertrouwd”, vertelt Paula als ze de ruime stallingen van vier keer vier meter laat zien. Verder zijn aan het begin van elke gang twee op en top moderne verzorgingsstations met infraroodwarmte en een warme en koude douche voor de edele viervoeters. Ook de rijhal hebben Paula en Michel topfijn ingericht. De bodem bestaat uit verschillende lagen en wordt met een ‘ondergronds eb- en vloedsysteem’ zonder sproeiers op de juiste vochtgraad gehouden. “We hoeven hier niet iedere keer als de bodem te droog is te sproeien, dat regelt de techniek helemaal automatisch, het is nooit te nat of te droog”, vertelt Paula met gepaste trots.

Locatie

Bezoek Streekpark Kienehoef

Vind ons in het hartje van Noord-Brabant, bij het rustige Sint-Oedenrode. Streekpark Kienehoef ligt op een ideale plek, op een steenworpafstand van het gezellige 's-Hertogenbosch en het innovatieve Eindhoven.

Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving 😊

Oh nee! Dat bericht hebben we niet ontvangen. Kun je het nog eens proberen? 😊