Beheer Streekpark Kienehoef overgedragen aan Stichting Streekpark Kienehoef

Sint-Oedenrode - Beheer Streekpark Kienehoef Stichting Streekpark Kienehoef (SSK) is voortaan verantwoordelijk voor het beheer van het publieke deel van het streekpark Kienehoef in Sint-Oedenrode. Wethouder Van Rooijen en stichtingsvoorzitter Arthur Frieser tekenden daarvoor op 21 april ter plekke een beheerovereenkomst. Het gezamenlijk planten van een walnotenboom markeerde de nieuwe samenwerking en symboliseert het duurzame karakter ervan.

De stichting had al eerder aangegeven een groter rol te willen spelen in het beheer van het park. Wethouder van Rooijen: “Die wens past heel goed bij ons streven om inwoners te betrekken bij hun omgeving. We hebben al goede ervaringen opgedaan met beheer van openbaar groen in Keldonk en Boerdonk; en in Erp verzorgen vrijwilligers het groen op de begraafplaats. Het draait vooral om goede afspraken, dus wie doet wat, in welk gebied, wat is het niveau van onderhoud en de middelen daarvoor beschikbaar stellen.” De overeenkomst is gesloten voor het gebied dat begrensd wordt door de Zwembadweg, Beatrixstraat, Klothal en de Bremhorst. De vrijwilligers ontfermen zich over beheer en onderhoud van het groen, de paden en het parkmeubilair zoals de banken en prullenbakken. De gemeente blijft (groot) onderhoud aan bomen, eilanden en waterpartijen zelf doen; ook de speeltoestellen zitten in het pakket van de gemeente.

Betrokken vrijwilligers
SSK-voorzitter Arthur Frieser is blij met de overeenkomst: “Om een goed vertrekpunt te hebben, is een nulmeting gedaan en zijn de laatste achterstallige zaken weggewerkt. We verwachten dat onze vrijwilligers, medewerkers kinderboerderij en onze parkhelden zich nu nog sterker betrokken voelen bij het park waar zij zich voor inzetten. En we gaan ervan uit dat het onderhoudsniveau minimaal gelijk blijft, maar wellicht zelfs verbetert. Vrijwel dagelijks is er een ervaren groenman van de stichting aanwezig dus wij kunnen heel snel zaken zonder spoedeisend karakter signaleren én aanpakken.” De samenwerking krijgt de kans om te groeien, net als de kersvers geplante walnotenboom. Eind 2021 is de eerste evaluatie gepland door beide partners.

Locatie

Bezoek Streekpark Kienehoef

Vind ons in het hartje van Noord-Brabant, bij het rustige Sint-Oedenrode. Streekpark Kienehoef ligt op een ideale plek, op een steenworpafstand van het gezellige 's-Hertogenbosch en het innovatieve Eindhoven.

Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving 😊

Oh nee! Dat bericht hebben we niet ontvangen. Kun je het nog eens proberen? 😊