Feestdag op kinderboerderij Kienehoeve

Sint-Oedenrode - Op zaterdag 7 mei is het feest op kinderboerderij Kienehoeve. De kinderboerderij bestaat 25 jaar én heeft de afgelopen jaren een transformatie doorgemaakt. Iedereen is welkom om dat op deze dag mee te komen vieren én te komen kijken naar wat de kinderboerderij allemaal te bieden heeft.

Het belooft een feestelijke dag te worden met veel activiteiten. Kom knuffelen met de jonge geitjes en konijnen, ga op onderzoek in het waterlaboratorium of doe mee aan één van de educatieve activiteiten. Op het erf is deze dag volop vertier met o.a. demonstraties van oude ambachten en vrolijke spelletjes.
In de afgelopen twee jaar heeft de kinderboerderij een metamorfose ondergaan. Na de plaatsing van de Brabantse dwarsdeelschuur en de houten omheining kwamen er nieuwe toegangspoorten. Een nieuw, ruim erf werd aangelegd. Tussen de dwarsdeelschuur en de kleine fruitboomgaard is zelfs een kleine moestuin gecreëerd.
Niet alleen het uiterlijk van de kinderboerderij veranderde, maar ook binnen de organisatie vond een grote verandering plaats. De samenwerking die intussen is ontstaan tussen de vele vrijwilligers, Stichting Streekpark Kienehoef en Stichting Dichterbij maakt het mogelijk dat de kinderboerderij iedere dag gratis toegankelijk is voor bezoekers. Ook is het educatie aanbod weer opgepakt en weten schoolklassen uit de regio de kinderboerderij weer te vinden voor leerzame excursies.
Om dit alles te kunnen blijven doen zijn nieuwe vrijwilligers en donateurs altijd welkom. Deze feestdag is dan ook een mooie gelegenheid om sfeer te komen proeven en eens te zien wat het inhoudt om vrijwilliger te zijn op de kinderboerderij. Ook wordt er informatie gegeven over welke mogelijkheden er op het gebied van dagbesteding zijn.
De jeugdnatuurwacht zal op deze feestdag ook niet ontbreken. Zij heeft in de dwarsdeelschuur van de kinderboerderij een nieuwe thuisbasis gevonden, waar maandelijks natuuractiviteiten voor kinderen vanaf 9 jaar worden georganiseerd. De leden laten op de feestdag graag zien wat ze allemaal doen en kinderen kunnen deelnemen aan een leuke natuuractiviteit. Voor de jeugdnatuurwacht is het bovendien dubbel feest, want zij viert dit jaar haar 40-jarig bestaan.

De feestdag op de kinderboerderij is van 10.00 uur tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Locatie

Bezoek Streekpark Kienehoef

Vind ons in het hartje van Noord-Brabant, bij het rustige Sint-Oedenrode. Streekpark Kienehoef ligt op een ideale plek, op een steenworpafstand van het gezellige 's-Hertogenbosch en het innovatieve Eindhoven.

Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving 😊

Oh nee! Dat bericht hebben we niet ontvangen. Kun je het nog eens proberen? 😊