Frans de Leest heeft uniek archief kinderboerderij

Sint-Oedenrode - Kinderboerderij de Kienehoeve ondergaat momenteel een geweldige metamorfose . Aan alle kanten binnen de hekken, maar ook er buiten wordt volop gebouwd en verbouwd. Voor Frans de Leest reden om contact op te nemen met DeMooiRooiKrant. In 1997, toen de kinderboerderij het levenslicht zag, was hij er bij. Frans zat in het bestuur tot 2010. Toen ging hij het wat rustiger aan doen, maar de kinderboerderij die vergat hij niet. Hij vulde in die tijd een ordner vol met foto’s, krantenknipsels, verslagen van vergaderingen met de gemeente en natuurlijk met die van het bestuur van de Kinderboerderij.

“In 1997 stond er een oproep in de krant van de gemeente. Die zocht vrijwilligers voor de kinderboerderij in het park Kienehoef. Er was al jaren een dierenweide in het park, die werd door de gemeente bijgehouden. Maar de gemeente wilde daar van af, het bijhouden van een dierenweide was geen gemeentelijke taak. Op die oproep reageerde een groot aantal vrijwilligers, waaronder ik”, vertelt Frans op een bankje voor de kinderboerderij op ruim anderhalve meter afstand. “Jan Swinkels, Huub van de Zanden, Rieki van de Gevel, Ingrid Bekkers, Joop Bergman, Ad van de Burgt en ik vormden het bestuur. Ik stond erop dat we een werkend bestuur zouden krijgen, geen bestuur dat in een ‘zondags pak’ de boel regelde. Nee, er moest gewerkt worden, gelukkig vonden de anderen dat ook”.

Locatie

Bezoek Streekpark Kienehoef

Vind ons in het hartje van Noord-Brabant, bij het rustige Sint-Oedenrode. Streekpark Kienehoef ligt op een ideale plek, op een steenworpafstand van het gezellige 's-Hertogenbosch en het innovatieve Eindhoven.

Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving 😊

Oh nee! Dat bericht hebben we niet ontvangen. Kun je het nog eens proberen? 😊