Gebied Hoeve Arbeidslust in nieuwe handen

Sint-Oedenrode - Hoeve Arbeidslust – met alle bijbehorende landerijen – is in nieuwe handen. In de afgelopen circa 80 jaar heeft de familie van Bree vol passie en energie geboerd op hoeve Arbeidslust. Na het overlijden van het laatste familielid van Bree in 2014 hebben de erven van de familie het bedrijf tot heden voortgezet. Nu hebben ze het geheel verkocht aan een partij die naar hun gevoel de hoeve zal voortzetten in het gedachtengoed van familie van Bree. De nieuwe eigenaren zijn de broers Robert en Paul Hellings en de broers Rob en Roel Jansen. Zij hebben nog geen vastomlijnde plannen met de bestaande gebouwen en het gebied van 24 hectare. Daarvoor moet een masterplan komen dat ze met betrokken partijen willen vormgeven.

De broers zijn allemaal Rooienaren. Rob en Roel zijn zelfs tegen het gebied aan opgegroeid, in buurtschap Rijsingen. De binding met de plek is dan ook groot. “Ik heb altijd al boer willen worden en als ik dan toch zou willen ontwikkelen dan dacht ik vaak aan deze plek”, zegt Rob, die samen met Roel ook eigenaar is van de Helden van Kien. De broers Hellings hadden ook hun zinnen gezet op Hoeve Arbeidslust. Toen ze Rob en Roel spraken en er achter kwamen dat ze een gemeenschappelijk toekomstvisie hadden, werden de nodige stappen samen genomen. Zodoende kwamen ze met familie van Bree in contact. Met de erfgenamen zijn ze overeen gekomen het gebied en de gebouwen daarop over te nemen.

Aan de rand van de Ollandseweg – tegen het gebied aan - hebben de broeders Jansen al een concept ontwikkeld: van boer tot bord, zo heet het. Ze verbouwen er sinds enkele maanden gewassen en houden varkens, runderen en kippen. Ze voorzien er onder andere de keuken van hun restaurant mee. Dit concept zal in het nieuwe plan ook zeker een belangrijk onderdeel zijn. “Daarnaast is het zeker dat we met zijn vieren de hoeve gaan opknappen. Die wordt compleet gerenoveerd en zal de functie van boerderij behouden”, vertelt Rob. “Daar willen we dagbesteding en werk aan gaan bieden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Eigenlijk wat we nu ook al doen bij de kinderboerderij”, voegt Roel daar aan toe. Daarnaast zal er ook gewoond gaan worden.
Niet alleen de broers Jansen hebben een link met het gebied. Robert en Paul zijn er dankzij hun vader bij betrokken. Pa Harrie Hellings heeft zo ongeveer het hele park de Kienehoef en de wijk eromheen aangelegd toen hij destijds werkzaam was bij de gemeente Sint-Oedenrode. Omdat zowel Roel en Rob, als Robert en Paul zoveel betrokkenheid en binding hebben met Rooi, Hoeve Arbeidslust en de ruimte eromheen gaan zij er de komende jaren zeker volgens eigen zeggen iets heel moois van maken. “Er liggen allerlei visies over dit gebied. We willen gaan bouwen aan een alles omvattend masterplan en daarom mag iedereen meepraten die er bij betrokken is”, zegt Paul tot slot.


Locatie

Bezoek Streekpark Kienehoef

Vind ons in het hartje van Noord-Brabant, bij het rustige Sint-Oedenrode. Streekpark Kienehoef ligt op een ideale plek, op een steenworpafstand van het gezellige 's-Hertogenbosch en het innovatieve Eindhoven.

Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving 😊

Oh nee! Dat bericht hebben we niet ontvangen. Kun je het nog eens proberen? 😊