Hellings Machinebouw steunt lokale goede doelen

Het budget dat is gereserveerd voor de appelflappen besteedt het Rooise bedrijf deze kerst op een andere manier. Harm van der Pol, directeur bij Hellings: “Het is fijn om op deze manier iets extra’s te kunnen bijdragen. Hellings Machinebouw sponsort door het jaar heen veel activiteiten. Dit jaar bleef er een extra bedrag over. Dat we hiermee iets kunnen betekenen voor lokale goede doelen past helemaal bij de kerstgedachte.”

Met een cheque onder haar arm, ging Jolanda Hellings op pad om vier goede doelen met een mooie donatie te verrassen. De eerste rit ging naar Kinderboerderij de Kienehoeve. Hier overhandigde zij een cheque ter waarde van 750 euro aan de bestuursleden Arthur Frieser en Rinus van der Heijden van het Streekpark de Kienehoef. Zij toonden zich zeer verguld met de cheque. “Dit is een fors bedrag dat we meteen kunnen gebruiken om de kinderboerderij nog mooier te maken.”
De volgende bestemming was het centrum van Sint-Oedenrode. Daar werd een cheque met het bedrag van 750 euro overhandigd aan het kernteam van Stichting met je Hart. Zij zetten zich in voor eenzame ouderen en organiseren allerlei activiteiten om mensen met elkaar in contact te brengen. Githa van de Ven, voorzitter van het kernteam: “Wauw, dit is prachtig bedrag waarmee we mooie activiteiten op touw kunnen zetten. Hier zijn we ontzettend blij mee.”

Het derde goede doel dat door Jolanda werd bezocht, is Honk 1224 onderdeel van Stichting Welzijn de Meierij. Dit is een plek in de Sint-Oedenrode waar Rooise jongeren van maandag tot en met donderdag tussen 14.00 en 22.00 uur terecht kunnen om te relaxen, sportieve activiteiten of een goed gesprek. Het jongerencentrum is nodig toe aan een opknapbeurt. Jack Elbers, jongerenwerker: “Dit bedrag kunnen wij heel goed gebruiken om deze plek nog fijner en gezelliger te maken.”
De laatste cheque van 750 euro komt goed van pas voor Stichting Niek en Co. In Eerde bouwen Rian en René Bekkers aan een kleinschalig logeerhuis voor kinderen die door een meervoudige beperking extra zorg nodig hebben. René: “In de zomer van 2022 gaat het logeerhuis open voor kinderen die 24/7 verzorging nodig, zodat hun ouders en andere gezinsleden even op adem kunnen komen. We zijn nu hard bezig met de afwerking van het logeerhuis, dit bedrag gaan we goed besteden.”

Locatie

Bezoek Streekpark Kienehoef

Vind ons in het hartje van Noord-Brabant, bij het rustige Sint-Oedenrode. Streekpark Kienehoef ligt op een ideale plek, op een steenworpafstand van het gezellige 's-Hertogenbosch en het innovatieve Eindhoven.

Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving 😊

Oh nee! Dat bericht hebben we niet ontvangen. Kun je het nog eens proberen? 😊