Horecapersoneel helpt met onderhoud van park de Kienehoef

Sint-Oedenrode – Roel Jansen is namens Streekpark de Kienehoef verantwoordelijk voor de diverse projecten en klussen bij kinderboerderij Kienehoeve en het aangrenzende park de Kienehoef. Dat doet hij in nauwe samenwerking met gemeente Meierijstad. Vorige week kwam hij op het idee om horecapersoneel van De Helden van Kien in te zetten voor ondersteunende werkzaamheden. Door alle partijen werd dat plan enthousiast begroet.

Nu de coronamaatregelen bepalen dat De Helden van Kien voorlopig dicht blijft, heeft het personeel een stuk minder te doen. “Het afhalen en bezorgen gaat goed, maar het is niet de drukte die we gewend zijn”, vertelt chefkok Jurgen Geens. Hij heeft maandagmorgen zijn koksmuts ingeruild voor tuinhandschoenen. Toen hij hoorde van het plan, was hij direct voorstander. “Dit is óók De Helden van Kien. Nu zijn we lekker buiten bezig. Thuis zitten is het alternatief en dat wil je niet. Het is afwisselend, want we hebben ook nog onze normale werkzaamheden.” Niet alleen Jurgen steekt met plezier de handen uit de mouwen. Meerdere collega’s helpen enkele dagdelen per week mee in het park. Ze krijgen hulp van vrijwilligers van kinderboerderij Kienehoeve. In totaal gaat het om zo’n vijftien mensen.

Locatie

Bezoek Streekpark Kienehoef

Vind ons in het hartje van Noord-Brabant, bij het rustige Sint-Oedenrode. Streekpark Kienehoef ligt op een ideale plek, op een steenworpafstand van het gezellige 's-Hertogenbosch en het innovatieve Eindhoven.

Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving 😊

Oh nee! Dat bericht hebben we niet ontvangen. Kun je het nog eens proberen? 😊