Jeugdnatuurwacht opent jubileumjaar met open dag

Sint-Oedenrode - Vandaag hield Jeugdnatuurwacht ‘De Populier’ (JNW) haar jaarlijkse open dag als start van het seizoen. Een bijzonder seizoen, want in april viert de JNW haar veertigste verjaardag. Dit was de tweede open dag op het nieuwe honk bij de Kinderboerderij in park Kienehoef.

Tijdens de open dag lieten de leden en de vrijwilligers hun bezoekers zien wat de JNW zoal doet. Zo was er een mogelijkheid om te knutselen met natuurlijke materialen, maar werden er ook schuilplaatsen voor egels gemaakt. Bijzonder veel belangstelling was er bij het ‘waterlab’. Aan de hand van kaarten met voorbeelden van waterdiertjes- en planten konden jonge onderzoekers het uitbundige leven in het water van de vijver bewonderen en benoemen.

In de loop van de ochtend hadden zich volgens Hetty Klerks, de voorzitter van de JNW, al achttien nieuwe leden aangemeld en op dat moment stond de deur nog steeds open. Daarmee verwacht Klerks dat de JNW dit jaar weer ruim veertig leden zal hebben, net als vorig jaar.

Locatie

Bezoek Streekpark Kienehoef

Vind ons in het hartje van Noord-Brabant, bij het rustige Sint-Oedenrode. Streekpark Kienehoef ligt op een ideale plek, op een steenworpafstand van het gezellige 's-Hertogenbosch en het innovatieve Eindhoven.

Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving 😊

Oh nee! Dat bericht hebben we niet ontvangen. Kun je het nog eens proberen? 😊