Manege de Pijnhorst, een multifunctioneel gebouw

Sint-Oedenrode - Aan de rand van de Kienehoef, tussen de sportvelden van de hockeyclub en de tennisvereniging en naast de handboogvereniging en Basic-Fit, ligt Manege de Pijnhorst.

Een prachtige accommodatie die beschikt over een ruim opgezette binnenhal en een groot buitenterrein. Naast de vele liefhebbers van de paardensport die Sint-Oedenrode rijk is, huisvest deze locatie diverse andere activiteiten. Volgens de voorzitter van Stichting de Pijnhorst, Ward van den Berk, zijn er echter nog veel meer kansen en mogelijkheden. Vooral in deze tijd. “Manege de Pijnhorst wordt op dit moment hoofdzakelijk gebruikt voor het beoefenen van de paardensport door jong en oud. De andere gebruikers zijn o.a. de hondenvereniging die er wekelijks hun trainingen organiseren, Stichting de Zevensprong voor kinderen van de basisscholen van Sint-Oedenrode maakt graag gebruik van onze accommodatie in de zomervakantie, de wielertocht Olland Ruigste heeft er de start en finish, daarnaast vinden er jaarlijks diverse keuringen plaats van Shetlanders tot schapen.”

Een mooi voorbeeld van hoe een verenigingsaccommodatie andere verenigingen faciliteert. Het onderhoud van deze accommodatie ligt geheel in handen van de vereniging. “Een groep enthousiaste vrijwilligers zorgt ervoor dat onze accommodatie er altijd tip top bij ligt. Daarnaast zijn wij er trots op dat Woongroep Kamille voor de coronatijd één ochtend in de week klusjes kwam doen met een aantal bewoners. Zij kijken echt uit naar dit wekelijkse uitstapje, helaas ligt het nu in verband met Corona even stil. Graag zouden wij onze multifunctionele accommodatie beschikbaar willen stellen voor nog meer Rooise verenigingen. Dit gebeurt nu nog te weinig omdat het bij veel verenigingen, stichtingen en andere organisaties onbekend is hoeveel mogelijkheden wij eigenlijk te bieden hebben”, vervolgt Van den Berk. Manege de Pijnhorst heeft binnen een oppervlakte van bijna 2.700 m2, onder één dak. Het buitenterrein beschikt over een grasterrein van 4.800 m2 en een verharde ruime parkeerplaats. Een mooi voorbeeld is De Zevensprong. De voorzitter: “Bij mooi weer maken zij optimaal gebruik van het grasterrein, en bij slecht weer kunnen alle activiteiten binnen doorgang vinden. Ideaal voor de kinderen die heerlijk kunnen blijven spelen.”

De accommodatie biedt veel opties en, zeker in deze coronatijd, ook de mogelijkheid om 1,5 meter afstand te houden voor verschillende evenementen zodra die weer zijn toegestaan. Van den Berk ziet kansen te over. “De huidige bezetting is voornamelijk in de avond en ongeveer 15 weekenden per jaar, hierdoor zijn er dus nog veel onbenutte uren. Enkele ideeën zijn bijvoorbeeld een Drive-Inn bioscoop, walking football voor senioren bij slecht weer, sportdag voor scholen, start/finish van wandel-, fiets- en hardlooptochten, een vlooienmarkt of klein festival, alles is bespreekbaar.”

Bent u op zoek naar een geschikte accommodatie? Denk dan eens aan Manege de Pijnhorst. Deze Rooise vereniging helpt graag andere verenigingen en maatschappelijke organisaties vooruit! Voor meer informatie: info@depijnhorst.nl

Locatie

Bezoek Streekpark Kienehoef

Vind ons in het hartje van Noord-Brabant, bij het rustige Sint-Oedenrode. Streekpark Kienehoef ligt op een ideale plek, op een steenworpafstand van het gezellige 's-Hertogenbosch en het innovatieve Eindhoven.

Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving 😊

Oh nee! Dat bericht hebben we niet ontvangen. Kun je het nog eens proberen? 😊