Opknapbeurt paden park Kienehoef

Sint-Oedenrode - Na de renovatie van de kinderboerderij, de verbetering van het watersysteem en het verbinden van de vijvers in park Kienehoef in Sint-Oedenrode zijn nu ook de paden aan de beurt.

De al aanwezige halfverharding wordt opgeknapt. De bestaande zandpaden rond de vijvers worden aangepast en voorzien van halfverharding. Daarna zijn ze beter bruikbaar en toegankelijk voor bezoekers met een hulpmiddel. Het fietspad aan de Klothal, inclusief de toegangen en de bebording, wordt ook aangepakt. Verharding die in de praktijk niet of nauwelijks gebruikt wordt, wordt verwijderd en vervangen door groen; deze verhardingsmaterialen worden elders in het renovatieproject hergebruikt. Gezien de toekomstige plannen voor de speeltuin worden de paden rondom deze speeltuin nu nog niet in dit project meegenomen.

Handen ineen bij ontwerp én uitvoering
Gemeente Meierijstad voert het project samen met Stichting Streekpark Kienehoef en Stichting toegankelijk Meierijstad uit. Deze partijen hebben samen aan de tekentafel gezeten waarbij ook de input vanuit de omgeving is verwerkt. De uitvoering krijgt eveneens vanuit deze samenwerking vorm. Door de uitvoering van de werkzaamheden verbetert de toegankelijkheid van het park. Bij de uitwerking is rekening gehouden met de uitstraling van het park; de zogenaamde Engelse landschapsstijl.

De werkzaamheden starten op maandag 24 oktober en duren ongeveer zes weken. In dekinderboerderij in het park hangt vanaf dinsdag 18 oktober 2022 een tekening van het project met een uitleg. Hier kunnen mensen ook zien waar ze terecht kunnen met vragen of opmerkingen. De openingstijden van kinderboerderij Kienehoeve zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur, zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur en zondag van 13.30 tot 16.00 uur.

Locatie

Bezoek Streekpark Kienehoef

Vind ons in het hartje van Noord-Brabant, bij het rustige Sint-Oedenrode. Streekpark Kienehoef ligt op een ideale plek, op een steenworpafstand van het gezellige 's-Hertogenbosch en het innovatieve Eindhoven.

Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving 😊

Oh nee! Dat bericht hebben we niet ontvangen. Kun je het nog eens proberen? 😊