Park Kienehoef voorgedragen voor Knippenbergprijs 2020

Sint-Oedenrode - Het Park Kienehoef in Sint-Oedenrode is een van de zestien projecten die zijn voorgedragen voor de Knippenbergprijs 2020. Deze voordracht is gedaan door de Stichting Roois Cultureel Erfgoed.

De Stichting Knippenbergprijs reikt de prijs jaarlijks uit aan een initiatief dat een voorbeeld is van het veelzijdig verbinden van erfgoed aan andere ontwikkelingen in de maatschappij, in de geest van Willy Knippenberg (1910-2005). Het thema van dit jaar is ‘Groen Erfgoed’. Op zaterdag 14 november is bekend wie de winnaar van de Knippenbergprijs 2020 wordt.

Gloria van der Staak, voorzitter Stichting Roois Cultureel Erfgoed: “Het park Kienehoef, als onderdeel van het Streekpark Kienehoef, is een prachtig voorbeeld van wat de Stichting Knippenbergprijs dit jaar beoogt. Met veel energie, ondernemerschap en liefde voor erfgoed werkt de Stichting Streekpark Kienehoef aan de vernieuwing van dit bijna honderd jaar oude park. Juist in deze coronatijd beseffen we nog meer hoe fijn het is om zo’n openbaar toegankelijk park in de buurt te hebben. Voor een ommetje, om te sporten, te spelen, elkaar te ontmoeten, om samen herinneringen te delen en nieuwe ervaringen op te doen. Als Stichting Roois Cultureel Erfgoed vinden wij dat de tomeloze inzet van de Stichting Streekpark Kienehoef, met alle betrokken vrijwilligers, maatschappelijke organisaties, ondernemers en overheden, een extra podium verdient. Het is een prachtig voorbeeld van hoe wij het samen kunnen rooien hier in Sint-Oedenrode. Uiteraard hopen wij dat de jury van de Knippenbergprijs dit ook hoog zal waarderen.”

Locatie

Bezoek Streekpark Kienehoef

Vind ons in het hartje van Noord-Brabant, bij het rustige Sint-Oedenrode. Streekpark Kienehoef ligt op een ideale plek, op een steenworpafstand van het gezellige 's-Hertogenbosch en het innovatieve Eindhoven.

Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving 😊

Oh nee! Dat bericht hebben we niet ontvangen. Kun je het nog eens proberen? 😊