Pootje baden in de vijver van park Kienehoef?

Sint-Oedenrode – Het antwoord op deze vraag is eenduidig “ja”. Dan wordt niet bedoeld om op een warme dag vanaf de kant even je voeten in het water te laten hangen. Nee, er komt een echt waadpad in de vijver om het water beter te ervaren. Het waadpad wordt een blijvende herinnering aan de Landschapstriënnale, die met het thema ‘Brabantse Beken’ over enkele weken neerstrijkt in park Kienehoef.

De Dommel hoort bij Rooi en Rooi hoort bij de Dommel. Al sinds dat de eerste mensen neerstreken op de plaats die wij nu als Sint-Oedenrode kennen, speelde de Dommel een belangrijke rol in het leven van de Rooienaren. Aanvankelijk bood de Dommel vooral bescherming tegen vreemde troepen en later kreeg deze beek een functie in de handel. Voor bescherming hebben we de Dommel niet meer nodig. Voor directe handel ook niet, maar voor toeristische en recreatieve doelen speelt de uit België komende Dommel zeer zeker nog steeds een rol voor de Rooise economie. De Rooienaren hebben door de eeuwen heen met de Dommel leren leven. De wijze waarop we dat doen is voor de drie Brabantse Waterschappen een reden om samen met de gemeente Meierijstad het thema ‘Brabantse Beekdalen’, in park Kienehoef aan het brede publiek te laten zien en ervaren als één van de tien ‘Living Labs’ van de Landschapstriënnale 2021 die in het Van Gogh Nationaal Park wordt gehouden.

Locatie

Bezoek Streekpark Kienehoef

Vind ons in het hartje van Noord-Brabant, bij het rustige Sint-Oedenrode. Streekpark Kienehoef ligt op een ideale plek, op een steenworpafstand van het gezellige 's-Hertogenbosch en het innovatieve Eindhoven.

Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving 😊

Oh nee! Dat bericht hebben we niet ontvangen. Kun je het nog eens proberen? 😊