Pop&Colour barst weer los: “We hebben er zin in”

Sint-Oedenrode - Het Pop&Colour Festival barst op 19 juni weer los in Streekpark Kienehoef. Als vanouds bestaat het festival uit meer dan muziek, ook de creatieve markt keert terug. In samenwerking met Streekpark Kienehoef, de Helden van Kien, Phoenix Cultuur en de bands van Pop&Co zal de zesde editie worden neergezet.

Het culturele festival biedt een mix aan van muziek, creativiteit, eten en drinken. De bedoeling van de creatieve markt rondom het terrein is om zoveel mogelijk kunst en creativiteit te tonen uit heel Meierijstad. Dit door exposities, creatieve workshops en het verkopen van eigen creaties. “We willen kinderen en jongeren inspireren. Het is de bedoeling dat je geprikkeld wordt om ook jouw creatieve kant te ontdekken”, vertelt medeorganisator Marlou Jansen. De markt is vaak een opstapje voor startende ondernemers. “Het is dé plek om dingen uit te proberen en te kijken hoe mensen reageren. Je kunt klanten ontmoeten en een praatje maken met andere ondernemers”, aldus Marlou. Trots blikt ze terug op eerdere edities: “Het is leuk om te zien hoe mensen groeien en zich blijven ontwikkelen.”

Anders dan andere jaren is er naast het hoofdpodium nog een kleiner podium. “Het belangrijkste blijft dat de bands van Pop&Co een podium krijgen. We willen ook op het podium diversiteit laten zien. Op het Heldenpodium, aan het terras van de Helden van Kien is ruimte voor bijvoorbeeld dans, theater en andere disciplines. Verenigingen als ’t Roois theater zullen zich hier laten zien, maar ook andere verenigingen uit Meierijstad zijn hier van harte welkom.”, legt Marlou uit. Het doel van het culturele festival blijft om kinderen te inspireren. “We willen dat zij denken: dit lijkt me ook gaaf om te doen.”

Pop&Co is een bandcoaching traject van Phoenix Cultuur waarin bands leren om zelfstandig samen te spelen. “De optredens zijn het belangrijkst”, vertelt Joost van Sprundel. Hij vormt samen met Kornelis Lievense het coachduo. “Ze sluiten met een groot podium af op Pop&Colour. Dat is een unieke ervaring.” De samenwerking met het professionele veld is belangrijk voor de bands. Joost en Kornelis organiseren jaarlijks een masterclass van een professionele artiest. Samen met deze artiest treden de bands op tijdens Pop&Colour. “En het liefste met interactie. In 2019 hebben ze samen gezongen met Trijntje Oosterhuis. Dat was een unieke ervaring”, vertelt Joost trots. Deze editie van Pop&Colour treden er tien verschillende bandjes op, met elk hun eigen stijl. “Daarmee is het samen met de creatieve markt een bonte mix”, lacht Marlou.

“We zijn bezig met een slotact waar iedereen helemaal gek van wordt.” De organisatie is achter de schermen druk bezig om een nationaal bekende band binnen te slepen. Heel Rooi staat op zijn kop als het bekend wordt, en het heeft nog een lokaal Roois tintje”, geeft de organisatie als tip.

Wil je een plek op het Heldenpodium of de creatieve markt? Via www.popencolour.nl kan je jezelf aanmelden. De organisatie is tevens op zoek naar vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen aan het festival, ook dan kan je je aanmelden via de website.

Locatie

Bezoek Streekpark Kienehoef

Vind ons in het hartje van Noord-Brabant, bij het rustige Sint-Oedenrode. Streekpark Kienehoef ligt op een ideale plek, op een steenworpafstand van het gezellige 's-Hertogenbosch en het innovatieve Eindhoven.

Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving 😊

Oh nee! Dat bericht hebben we niet ontvangen. Kun je het nog eens proberen? 😊