Samenwerking Streekpark Kienehoef en Stichting Dichterbij uitgebreid

Sint-Oedenrode - Zo lang als mensen zich kunnen herinneren is er een samenwerking tussen de Rooise kinderboerderij en Stichting Dichterbij. De laatste jaren is er ontzettend veel veranderd in allerlei opzichten. Daarom zijn afspraken afgestoft en op papier gezet, aangevuld met nieuwe afspraken. Dat heeft geresulteerd in een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Het zijn er zelfs twee geworden. De samenwerking is namelijk gegroeid, net als het Streekpark.

Joost is al jaren werkzaam bij Stichting Dichterbij. De goedlachste Rooienaar zet altijd zijn beste beentje voor en hij vond het dan ook leuk om bij de ondertekening te zijn. Hij werd direct gebombardeerd tot 'notaris'. Om hem heen stonden Roel Jansen namens Land van Kien (Hoeve Arbeidslust) en Rinus van der Heijden namens Streekpark Kienehoef, Jet Groenendijk en haar opvolger (manager zorg) Wouter van Oorschot van Stichting Dichterbij en Johan van Berlo, Joosts begeleider op de Kinderboerderij. Ze kwamen samen voor een bijzonder moment dat even op zicht heeft laten wachten. Eindelijk konden ze de samenwerking bekrachtigen met handtekeningen.

Vroeger was er een stichting Kinderboerderij Kienehoeve. Die is inmiddels opgegaan in Streekpark Kienehoef. Daarom was het nodig om daar een nieuw samenwerking voor te tekenen. Daarnaast gaat ook het Land van Kien zich aanbieden als partner van Stichting Dichterbij. De cliënten van Stichting Dichterbij krijgen daardoor alleen maar meer mogelijkheden. Behalve voor het werk op de kinderboerderij mogen ze vanaf nu ook kiezen voor andere werkzaamheden, zoals het helpen op de boerderij van Hoeve Arbeidslust, in de keuken van de Helden van Kien of in de tuinen of op het veld van het landgoed. ''Dit past precies bij de visie die al eerder is ingezet. Het hek is gelukkig weg rondom de kinderboerderij. Iedereen kan gaan profiteren van de ruimte die het letterlijk en figuurlijk oplevert.'', zo vertelt Rinus van der Heijden.

Locatie

Bezoek Streekpark Kienehoef

Vind ons in het hartje van Noord-Brabant, bij het rustige Sint-Oedenrode. Streekpark Kienehoef ligt op een ideale plek, op een steenworpafstand van het gezellige 's-Hertogenbosch en het innovatieve Eindhoven.

Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving 😊

Oh nee! Dat bericht hebben we niet ontvangen. Kun je het nog eens proberen? 😊