Sint-Oedenrode krijgt padelbanen

Sint-Oedenrode - Als het aan Chris van den Akker en Ronald van Gerwen ligt kan er vanaf april in Rooi padel worden gespeeld. Deze twee Rooise sportdocenten willen samen in eerste instantie drie padelbanen aanleggen op camping de Kienehoef. Roy en Joery van Rooij, de mede-eigenaren van de camping, hebben hun medewerking toegezegd om de huidige tennisbanen om te bouwen. Ook de vergunning van de gemeente valt volgens de twee initiatiefnemers waarschijnlijk op korte termijn op de deurmat.

Voor wie niet weet wat padel is even een korte uitleg. “Padel is de snelst groeiende sport van Nederland en misschien wel van de wereld”, vertelt Chris enthousiast. “Ik leerde de sport tijdens een vakantie in Spanje kennen. Daar is padel de tweede nationale sport. Alleen voor voetbal klopt het Spaanse hart nog wat sneller. Padel lijkt het meest op tennis in combinatie met squash, alleen is het veld veel kleiner. Het gaat sneller en het speelveld bestaat uit kunstgras.” “Bovendien”, zo vult Ronald aan, “is padel veel makkelijker te leren. Waar je om goed te tennissen toch wel een paar jaar les nodig hebt, ben je met padel na twee clinics al een heel eind op weg.”


Locatie

Bezoek Streekpark Kienehoef

Vind ons in het hartje van Noord-Brabant, bij het rustige Sint-Oedenrode. Streekpark Kienehoef ligt op een ideale plek, op een steenworpafstand van het gezellige 's-Hertogenbosch en het innovatieve Eindhoven.

Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving 😊

Oh nee! Dat bericht hebben we niet ontvangen. Kun je het nog eens proberen? 😊