Speuren naar sporen bij Jeugdnatuurwacht de Populier

Sint-Oedenrode - Zaterdag 15 oktober gaan de kinderen van Jeugdnatuurwacht De Populier op zoek naar diersporen in het Kienehoefpark. Alle Jeugdnatuurwachters zijn van harte welkom voor deze eerste JNW activiteit na de open dag. Alle andere kinderen uit groep 6, 7 en 8 worden van harte uitgenodigd mee te doen en zich alsnog als nieuw lid aan te melden.

In het Kienehoefpark leven veel verschillende dieren. Die laten zich meestal niet zo gemakkelijk zien, maar ze laten ook sporen achter waaraan je kunt zien welke dieren er zijn geweest. Dat kunnen voetsporen zijn, maar bijvoorbeeld ook nesten of restanten van wat ze hebben gegeten. Misschien zijn er zelfs wel botjes van dieren te vinden. De jeugdnatuurwachters gaan de uitdaging aan om op zoek te gaan naar zoveel mogelijk sporen.

Met een zoekkaart, een schepje en andere hulpmiddelen gaan ze in groepjes op pad om sporen van zoveel mogelijk verschillende beesten en beestjes te vinden. Advies is om kleren te dragen die een beetje vies mogen worden en bij nat weer (warme) regenkleding en laarzen. Als het deze ochtend heel hard regent is er een alternatief programma op de Kinderboerderij.

De ochtend begint om 9:30 uur ’s morgens bij de schuur op de kinderboerderij en eindigt rond 11:30 uur. Info en bereikbaarheid voor en tijdens de activiteit: Henri van Weert. 06-29027765

Locatie

Bezoek Streekpark Kienehoef

Vind ons in het hartje van Noord-Brabant, bij het rustige Sint-Oedenrode. Streekpark Kienehoef ligt op een ideale plek, op een steenworpafstand van het gezellige 's-Hertogenbosch en het innovatieve Eindhoven.

Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving 😊

Oh nee! Dat bericht hebben we niet ontvangen. Kun je het nog eens proberen? 😊