Stichting Streekpark Kienehoef wil oude glorie laten herrijzen

Sint-Oedenrode – Samen met de Noordkade in Veghel en de Vlagheide is het streekpark Kienehoef een van de drie recreatiecentra in de gemeente Meierijstad. Waar de Noordkade vooral in rol heeft in het culturele leven, zijn de Vlagheide en streekpark Kienehoef vooral voor recreatieve ontwikkelingen aangewezen. Het streekpark Kienehoef heeft de afgelopen jaren een ware metamorfose ondergaan. In een vijfluik besteedt DeMooiRooiKrant aandacht aan de positieve ontwikkelingen in dit gebied. Vandaag aandacht voor de Stichting Streekpark Kienehoef die hierbij een coördinerende rol heeft.

De Kienehoef was vroeger een begrip in heel Oost-Brabant. Iedereen uit de regio die nu ouder dan vijftig is, wist wat de Kienehoef was. Het park en de roeivijver waren in de naoorlogse jaren een begrip in de wijde omtrek. Daarna verloor het park steeds meer glans en nog wat later sloeg de verpaupering zelfs toe. Ondanks een grootschalige herinrichting in het beging van de jaren negentig kwam de oude glorie niet terug. Tot dat Rob Jansen, inmiddels alweer bijna zes jaar geleden, met de Helden van Kien het park met succes nieuw leven in blies. Samen met de camping Kienehoef, Hoeve Arbeidslust, Golfbaan de Schoot, het sportpark, Paardensportcentrum De Kienehoef en het park met speeltuin, vijvers en kinderboerderij is het gebied rond de Kienehoef weer op weg naar het succes van weleer.

Locatie

Bezoek Streekpark Kienehoef

Vind ons in het hartje van Noord-Brabant, bij het rustige Sint-Oedenrode. Streekpark Kienehoef ligt op een ideale plek, op een steenworpafstand van het gezellige 's-Hertogenbosch en het innovatieve Eindhoven.

Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving 😊

Oh nee! Dat bericht hebben we niet ontvangen. Kun je het nog eens proberen? 😊