Trimbaan mét toestellen gaat sportievelingen uitdagen

Sint-Oedenrode – Ruim een jaar geleden kondigde een werkgroep sportieve plannen aan. Er moest een trimbaan komen door het Kienehoef-park onder de naam One Mile. Na hard (samen)werken door veel partijen is het parcours woensdagochtend onthuld door wethouder Van Gerwen.

Heel veel jaren is er niets gedaan met het park. Daar weet iedereen in Sint-Oedenrode van. Gelukkig is er de laatste tijd veel gebeurd. De komst van de Helden van Kien bracht alles in een stroomversnelling. Bootjes varen weer, de kinderboerderij is vernieuwd, er is een uniek waadpad gemaakt en dan is nog niet alles genoemd. Stichting Streekpark Kienehoef is overal bij betrokken, evenals dit keer, bij de realisatie van het trimparcours.

Pieter de Kort, professioneel sportvrijwilliger namens zijn eigen bedrijf Pr8ontwikkeling liep ruim anderhalf jaar geleden voor het eerst de ronde van het parcours met Hans van Vught, destijds eigenaar van bootcamp ‘t Groene Woud. Ze zagen het allemaal voor zich en schetsten de eerste plannen. Dat werd daarna opgepakt met een flinke werkgroep en dat heeft een professioneel resultaat. Er ligt nu een hoogwaardige baan met mooie, maar ook sterke hindernissen. De uitleg is duidelijk (zelfs met filmpjes door QR) en ook is een Coopertest toegevoegd.
Arthur Frieser is voorzitter van het Streekpark. Hij begeleidde de opening, maar dat wilde niet zeggen dat hij de oefeningen voor zijn rekening nam. Dat liet hij over aan enkele fanatiekelingen. Ook de wethouder waagde zich niet aan een stunt. Rooi en omgeving mogen dat vanaf vandaag wel gaan proberen.

Locatie

Bezoek Streekpark Kienehoef

Vind ons in het hartje van Noord-Brabant, bij het rustige Sint-Oedenrode. Streekpark Kienehoef ligt op een ideale plek, op een steenworpafstand van het gezellige 's-Hertogenbosch en het innovatieve Eindhoven.

Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving 😊

Oh nee! Dat bericht hebben we niet ontvangen. Kun je het nog eens proberen? 😊