Waadpad in Streekpark de Kienehoef geopend

Sint-Oedenrode - De kinderburgemeester heeft zojuist samen met wethouder Menno Roozendaal en kinderen van Natuurwacht de Populier, het Waadpad in Streekpark de Kienehoef geopend. Een uniek permanent beleefkunstwerk van kunstenares Sannah Belzer.

Het Waadpad is een wandelpad, net onder het wateroppervlakte. Bezoekers volgen (met waadschoenen) zelfstandig een ontdek- en verwonderroute en leren onderweg over water en het landschap. Zodra de kinderboerderij weer open mag voor publiek kan iedereen in de waadschoenen stappen.

De drijvende kracht van de Dommel nieuwe uitgave van Roois Cultureel Erfgoed
Tevens heeft de stichting Roois Cultureel Erfgoed tijdens de Landschapstriënnale en opening van de waadpad in het Kienehoefpark een nieuw boek, de tweede uit de serie ‘Vroeger en nu’, gepresenteerd: ‘De drijvende kracht van de Dommel, verhalen van vroeger en nu’. Al eerder gaf RCE het RooiKookt-boek uit. De wethouders zijn de eersten die het boek in ontvangst mogen nemen. De uitgave is mede gefinancierd door de gemeente Meierijstad en Het Groene Woud.

RCE wil met De drijvende kracht van de Dommel de schoonheid van de beek laten zien. Rooienaren hebben hun liefde voor de Dommel in woord en beeld aangeleverd. RCE is er trots op dat inwoners van allerlei leeftijden mee hebben gedaan, ook de jeugd van de enige school aan de Dommel, de Odaschool. Het boek laat zien hoe mooi maar ook hoe divers de Dommel een plaats inneemt in Rooi. Mooie herinneringen zijn opgetekend: Rooise bubbelbad, schaatsen van Rooi naar Nijnsel, zwemmen leren of kanovaren. Of internationale belangstelling: It’s magic! En beschouwingen opgetekend in Mozaïek Dommelvallei en Natte Voeten. Historie: de geschiedenis van de Rooise watermolens, die Berch…te veel om op te noemen.

Het boek heeft ook een opdracht aan de lezer, aan de overheid en aan organisaties die zich met erfgoed van het landschap bezighouden. Laten we zuinig zijn op al dat moois en het behouden voor de generaties die komen gaan. De drijvende kracht van de Dommel is een boek om te hebben en om cadeau te geven. Vanaf 29 april ligt het voor 10,00 euro in de winkel bij de Bruna, Heuvel 20, Primera, Borchgrave 41 of in ’t Rooisgasthuisje, Kerkstraat 2. Digitaal is het te bestellen via de mail: Rooiscultureelerfgoed@gmail.com.

Opbrengsten Landschapstriënnale 2021
Het Waadpad is één van de opbrengsten van het landschapslaboratorium Brabantse beken in het kader van de Landschapstriënnale 2021 en is mede tot stand gekomen met de gemeenschap van Sint-Oedenrode. Op 28 april zet de Landschapstriënnale het Brabantse Bekenlandschap in de schijnwerpers. De Landschapstriënnale is een driejaarlijks, rondreizend festival waar het landschap wordt besproken en gevierd. Het landschapslab Brabantse beken is opgezet door waterschappen De Dommel, Aa en Maas, Brabantse Delta en gemeente Meierijstad.

Locatie

Bezoek Streekpark Kienehoef

Vind ons in het hartje van Noord-Brabant, bij het rustige Sint-Oedenrode. Streekpark Kienehoef ligt op een ideale plek, op een steenworpafstand van het gezellige 's-Hertogenbosch en het innovatieve Eindhoven.

Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving 😊

Oh nee! Dat bericht hebben we niet ontvangen. Kun je het nog eens proberen? 😊