Wageningen University gebruikt Kienehoef als fieldlab

Sint-Oedenrode- Bezoekers van Park Kienehoef keken zaterdagmiddag wat vreemd op. Een grote groep jonge mensen met gele hesjes en waadpakken verzamelde zich voor de Helden van Kien. Zonder uitzondering droegen ze allemaal een mondkapje en hielden zich zo goed als het ging aan de anderhalve meter. Wat was er toch aan de hand?

“We houden hier een fieldlab. Onder strenge voorwaarden mogen we een praktijkles houden”, vertelt Gijs Elkhuizen. Hij is opleidingsdirecteur bij Wageningen University en hoopt dat met het slagen van deze veldproef, de studenten weer praktijkonderwijs kunnen volgen. “We hebben onze tenten opgeslagen op camping de Kienehoef. Elke student heeft zijn of haar eigen tent. We eten onder pergolatenten. De studenten hebben zoveel als mogelijk een eigen toilet en houden strikt anderhalve meter afstand tot elkaar”. Op de vraag waarom de studenten zelfs buiten een mondkapje dragen, antwoordt Elkhuizen: “dat is inderdaad niet verplicht, maar zonder dat we er iets van hebben gezegd doet iedereen het”. Wageningen University kreeg, ondanks dat ze het fieldlab eigenlijk te laat aan hadden gemeld toch toestemming van het ministerie van OCW. De studenten en hun begeleiders moeten dagelijks met zelftesten controleren of zij niet op de een of andere manier toch met het virus in aanraking zijn gekomen. Tot zaterdag was dat in elk geval nog niet aan de hand.

Locatie

Bezoek Streekpark Kienehoef

Vind ons in het hartje van Noord-Brabant, bij het rustige Sint-Oedenrode. Streekpark Kienehoef ligt op een ideale plek, op een steenworpafstand van het gezellige 's-Hertogenbosch en het innovatieve Eindhoven.

Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving 😊

Oh nee! Dat bericht hebben we niet ontvangen. Kun je het nog eens proberen? 😊