Wandelen met natte voeten over het Waadpad

Omroep Brabant gaat deze zomer op vakantie in eigen provincie. We nemen jou mee naar al onze 61 gemeenten en laten je leuke activiteiten en mooie verhalen zien. In deze aflevering staat de gemeente Meierijstad centraal. #VerrassendBrabant

Wandelen is leuk, zeker als je het droog houdt. Maar Streekpark Kienehoef in Sint-Oedenrode heeft een wandelpad waarbij het juist de bedoeling is dat je nat wordt: het Waadpad. Tijdens de wandeling neem je watermonsters die worden onderzocht in een heus waterlaboratorium. Met een onderwaterkijker wordt het leven onder de waterspiegel van dichtbij bekeken.

Bekijk die video HIER

Meer over Meierijstad
De gemeente Meierijstad is vrij nieuw. Die bestaat pas sinds 2017. Het is een samenvoeging van de gemeenten Veghel, Schijndel en Sint Oedenrode. De gemeentenaam verwijst naar de Meierij van 's-Hertogenbosch, waar de drie plaatsen onder vielen. De meier is een hoge bestuurder die een stukje van het hertogdom beheerde.


Locatie

Bezoek Streekpark Kienehoef

Vind ons in het hartje van Noord-Brabant, bij het rustige Sint-Oedenrode. Streekpark Kienehoef ligt op een ideale plek, op een steenworpafstand van het gezellige 's-Hertogenbosch en het innovatieve Eindhoven.

Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving 😊

Oh nee! Dat bericht hebben we niet ontvangen. Kun je het nog eens proberen? 😊