Waterverbinding park de Kienehoef deze maand gerealiseerd

Sint-Oedenrode - In 2015 richtte Mozaiek Dommelvallei zich op het herstel van de natuurlijke watersystemen in Sint-Oedenrode. Hoe lossen we de gevolgen van klimaatveranderingen in deze Dommelgemeente stap voor stap op? Het gaat om pieken opvangen en verdroging bestrijden. Een onderdeel is het verbinden van de vijvers. Dat staat deze maand op de agenda.

Een van de deelprojecten daarin is wijk en park Kienehoef. Ontkoppeling van hemelwater in de wijk en dit water inzetten voor het voeden van de parkvijvers is het hoofddoel. Door het verbinden van de vijvers zou de doorstroming de waterkwaliteit verbeteren. De ontkoppeling in de wijk is op dit moment in uitvoering. In het park wordt de doorstroming deze maand gerealiseerd met de vijververbinding. Tegen het complex van de kinderboerderij komt een waterverbinding die meerdere doelen dient: naast een betere doorstroming wordt tegelijkertijd een roeiverbinding vanaf De Helden van Kien naar de kinderboerderij gemaakt. Onder het pad die de speeltuin en de kinderboerderij verbindt wordt een waterdoorvoer gemaakt. Terwijl de boten onder het pad doorroeien kijkt de bezoeker over de mooie uitzichten naar het paviljoen én de kinderboerderij waar de herbouwde dwarsdeelschuur inmiddels is gerealiseerd. Hiermee is het wandelpark in Engelse landschapsstijl weer een parel rijker. De keuze voor een ondergrondse verbinding is ook gemaakt om het onderhoudsmaterieel in het gehele park in te kunnen zetten. Deze ingreep start op 13 juli en zal een paar weken overlast geven, maar het park krijgt er een mooie beleving bij.

Waterfiets
Hierboven wordt gesproken over roeibootjes. Die zullen de vijvers inderdaad gaan trotseren. Echter krijgen ze er een broertje (of zusje) bij. Sinds deze week is het ook mogelijk om met een waterfiets de vijver van Park Kienehoef op te gaan.

Locatie

Bezoek Streekpark Kienehoef

Vind ons in het hartje van Noord-Brabant, bij het rustige Sint-Oedenrode. Streekpark Kienehoef ligt op een ideale plek, op een steenworpafstand van het gezellige 's-Hertogenbosch en het innovatieve Eindhoven.

Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving 😊

Oh nee! Dat bericht hebben we niet ontvangen. Kun je het nog eens proberen? 😊