Zon, ijs en sneeuw, maar vooral veel plezier

Het is al weer een hele tijd geleden dat er zo’n pak sneeuw in Rooi lag en ook een stevige laag ijs op het water is niet meer van zelfsprekend. Maar de afgelopen week kwam alles bij elkaar en zaterdag was het dan ook volop genieten van de mooiste kant van de winter. Iedereen zocht zijn favoriete winterstekje om een paar rondjes te trekken, een potje te ijshockeyen en voor veel jonge kinderen was het de eerste keer dat ze op het ijs stonden.

Joost en Marjolijn Linschoten gingen met hun dochter Philou het ijs van park Kienehoef verkennen. Op de vraag of ze al eerder heeft geschaatst, antwoordt Philou volmondig ja. Het is zeker niet gelogen, maar haar vader Joost nuanceert het antwoord wel een beetje, “gisteren was het wel de eerste keer.

Daphne en Jomy hadden er al een uur schaatsen op zitten en namen daarom met een kop warme thee even een pauze aan de kant van het ijs. Ondanks dat het schaatsen op natuurijs volgens de twee dames ontzettend leuk is, vindt Jomy het toch wel een beetje eng. “Het ijs kraakt behoorlijk en dat vertrouw ik niet helemaal”, is het antwoord op de vraag waarom het dan zo eng is.

Het zijn niet alleen Rooienaren die zich op het ijs wagen. Vanuit Schijndel is een groep hockeyers naar de Kienehoef gekomen. “Ja in Schijndel hebben ze de wielerbaan ondergespoten, maar ze hebben er ook een tijdslot. Bovendien is het hier in Rooi veel groter en bovendien ook nog eens gezelliger”.

Voor Lisa en Lars van der Heijden is het de eerste keer dat ze op het ijs staan. Samen met hun ouders Maikel en Mieke staan ze vandaag voor het eerst op het natuurijs. Ze hebben al wel vaker geschaatst, maar op natuurijs is het toch anders, maar het is in elk geval ‘kei leuk’ en dat is toch het belangrijkste.

Wessel en Tijmen Hulshof zijn met hun ouders Fokko en Hanneke ook op het ijs. De twee broers hebben vorig jaar al geschaatst, nu zijn ze voor het eerst op natuurijs. “Dat is wel leuker maar ook wat bobbeliger dan kunstijs”, vertelt Tijmen.

Monique Langenhuijsen is met Jaylen en Cailynn aan het schaatsen. “We hebben al vaker geschaatst, maar dit is de eerste keer op natuurijs. Jaylen vindt schaatsen op natuurijs wel wat moeilijker dan op kunstijs, maar gelukkig is het niet koud.

Jill van de Meerendonk, Jill van den Broek en Rosa van Heertum kiezen ook voor het Rooise in plaats van het Schijndelse ijs. “In Schijndel hebben we niet zo’n grote plas en bovendien hebben hier de mensen muziek meegenomen. Dat maakt het allemaal net wat gezelliger. Misschien is wel het allerbelangrijkste dat je even iets leuks kunt doen, want die coronaregeltjes zijn we helemaal beu”.

Tijn van de Sande vindt het allemaal geweldig, hij schaatst voor het eerst en kan het al heel goed, “maar ik moet ook nog veel leren”, zegt hij er wijs achteraan. Zijn vader Pim kan zich nog herinneren dat er vroeger elke winter ijs was en dat het jammer is dat het nu zeldzaam is.

Yscha en Bodine vinden het geweldig leuk om te schaatsen. Ze genieten ook in volle teugen van het ijs. Bodine heeft al vaker geschaatst. “Mijn opa heeft klapperschaatsen en hij heeft zelfs de Elfstedentocht een keer uitgereden. Yscha heeft haar schaatsen alweer uitgetrokken, want ze pasten niet goed, maar desondanks is het hartstikke leuk op het ijs.

Mats en Bent genieten in volle teugen van het werk van Joep. Joep trekt de twee die vorstelijk op de slee zitten achter zich aan. “Ja het is wel zwaar”, zegt Joep. “Maar als de zon schijnt is het lekker en we hopen dat we nog een paar dagen kunnen genieten van de sneeuw en het ijs”.

Voor de kleine Mae is het van uit de warme kinderwagen genieten hoe alle kinderen op het ijs spelen. Haar ouders Orry en Eveline genieten ondanks dat ze geen schaatsen hebben volop van het ijs.

Net als veel mensen vinden Wesley, Floor en Philou het heel gezellige op het ijs. Vrijdag zijn zij voor het eerst op het ijs geweest en ook zaterdag genieten ze weer met volle teugen. “Ik heb nog nooit meegemaakt dat er zoveel sneeuw is gevallen”, vertelt Floor. Philou schaats voor het eerst op de nieuwe schaatsen die ze met Sinterklaas heeft gekregen. Alle drie hebben ze al eerder geschaatst. Dat was op de kunstijsbaan in Veghel. Daar heeft ze van haar opa het schaatsen geleerd.

Aan de andere kant van Rooi, op de Heikant genoot de jeugd ook volop van de winterse omstandigheden. Daar nodigde de geluidswal uit tot sleetje rijden. Zes meter met de slee omhoog sjouwen en dan de zwaartekracht het werk laten doen.

Voor Daphne was het de eerste keer dat ze hier sleede, maar haar vriendin Isabel heeft al de hele week gesleed. Dat is ook niet gek, want ze woont om de hoek en kan elke vrije minuut gebruiken om van de berg af te razen.

Voor Evi Becx is het allemaal heel erg spannend. Ze is een keer met haar moeder van de berg gesleed, maar ‘dat deed au’. Met haar vader Edu, gaat het veel beter, “met pappa val ik niet”, zegt de jonge dame die zichtbaar schik heeft in het sleeën.

Locatie

Bezoek Streekpark Kienehoef

Vind ons in het hartje van Noord-Brabant, bij het rustige Sint-Oedenrode. Streekpark Kienehoef ligt op een ideale plek, op een steenworpafstand van het gezellige 's-Hertogenbosch en het innovatieve Eindhoven.

Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving 😊

Oh nee! Dat bericht hebben we niet ontvangen. Kun je het nog eens proberen? 😊